Trainingen

De trainingen worden gegeven door enthousiaste, gediplomeerde trainers, die de omgeving waarin we trainen, zoals Heumensoord, de heuvels rondom Heilig Landstichting en Berg en Dal, en het rivierenland op hun duimpje kennen. Ze voeren je langs de leukste paadjes, zonder dat je je zelf druk hoeft te maken of je weer op tijd terug bent.

Ongeveer eens per maand wordt er een andere startlocatie voor de weekendtrainingen gekozen. Dit wordt aan de leden gecommuniceerd via een app-groep. Deze startlocaties liggen in de nabije omgeving, zoals de Hatertse Vennen, het zweefvliegveld in Malden, de Mookerhei, St.Jansberg en de Beuningse uiterwaarden.

Na afloop van de trainingen kan men altijd nog napraten onder het genot van een kopje koffie of wat anders. Het sociale aspect van het samen hardlopen en wandelen wordt zorgvuldig gekoesterd.

Voor alle trainingen (behalve de beginnerscursus hardlopen) geldt voor leden; sluit aan wanneer en zo vaak je wilt. Je hoeft je niet aan te melden en ook niet af te melden.

De trainingen duren in totaal ongeveer anderhalf uur en worden gestart met een warming-up en na afloop een goede cooling-down. Dit voorkomt blessures en spierpijn.De trainingen gaan in principe altijd door, ook in vakantieperioden. Wel kan het dan gebeuren dat de hardloopgroepen samengevoegd worden, maar de trainer zorgt er dan voor dat eenieder zoveel mogelijk aan zijn of haar trekken komt en wordt er ‘gelust’, zodat niemand achterblijft.

We kennen geen winter- of zomerstop. Op de officiële feestdagen zijn er geen trainingen, maar dan wel bijvoorbeeld op 2de Pinksterdag en 2de Paasdag. Mocht het gebeuren dat door uitval van trainers of door extreme weersomstandigheden een training niet door kan gaan, dan wordt dit op tijd via de app-groep van de leden kenbaar gemaakt.

Als nieuwkomer mag je vrijblijvend een keer meetrainen. Neem contact met ons op voor een proefles.