Hardlopen gevorderden

Hardlooptraining gevorderden

Wanneer je op het niveau bent dat je aaneengesloten een half uur kunt hardlopen, dan kun je je aansluiten bij de bestaande hardloopgroepen. Er zijn bij ons per trainingsmoment (behalve op woensdagochtend) 2 groepen die verschillen qua tempo en duur. De ene groep heeft bij de duurloop een snelheid van 7-9 minuten per km, de andere groep 6-7 minuten per km.

De trainers volgen een opgezet trainingsschema, maar per trainer verschilt de inhoud van de training. Zo houdt de één wat meer van het vaartspel, waarbij tijdens de intervaltrainingen doordeweeks veel tempowisselingen zijn en het spel voor veel plezier zorgt, terwijl een ander nauwkeurig de tijd bijhoudt volgens het doorgegeven schema. Door aan elke training een keer meer te doen, vind je vanzelf de trainer en training die het beste bij je past.

Naar aanloop van ‘grote’ wedstrijden, zoals de 7 Heuvelenloop of Stevensloop, zullen de schema’s worden aangepast wanneer er veel animo voor is, zodat iedereen in topvorm aan de start van de wedstrijd kan verschijnen. Ook wanneer je hogere ambities hebt (zoals een halve of hele marathon), kan de trainer je een persoonlijk trainingsschema geven en je daarin begeleiden en motiveren.