Trainen op locatie

Ongeveer eens per maand kiezen we ervoor om onze vertrouwde startplek in te ruilen voor een andere. Dan gaan we “trainen op locatie”! Dit wordt op tijd aan de leden gecommuniceerd via de app-groep. De starttijden blijven meestal hetzelfde.

Training op locatie geldt alleen voor de trainingen in het weekend. De hardlopers hebben dan altijd nog de kans om op de andere dag in het weekend gewoon vanaf de vertrouwde startplek te vertrekken. De wandelaars hebben deze mogelijkheid niet, omdat zij alleen op zaterdag training hebben in het weekend.

We zijn al vanaf heel veel plekken gestart, waaronder de St Jansberg in Mook, de Hatertse Vennen, de Weurtse en Beuningse uiterwaarden, het zweefvliegveld in Malden, Park Tivoli, de Wolfsberg etc.

Soms komt het voor dat we wat verder weg gaan, zoals het Jachtslot de Mookerhei of het Kasteel in Doorwerth. Dit wordt dan ruim van tevoren kenbaar gemaakt, zodat het vervoer geregeld kan worden.

Het voordeel van het trainen op een andere locatie is natuurlijk om eens ‘wat anders’ te zien onderweg, alhoewel onze eigen omgeving natuurlijk al een hele rijkdom is om in te mogen bewegen. En we kiezen een locatie waar we natuurlijk na afloop ons verdiende kopje koffie met koek kunnen nuttigen.

Ook voor onze Eindejaarstraining (vaak op de laatste zaterdag van het jaar), gaan we vaak wat verder weg. Dan nemen de leden van alles mee om te eten en te drinken na afloop. De restjes van de Kerstdagen en kerstpakketten worden dan zo goed besteed.