Sportief wandelen

Training sportief wandelen

Binnen onze vereniging is er ook een groeiende groep wandelaars. De omgeving leent zich uitstekend om lange wandelingen te maken. Het is niet voor niets dat de Vierdaagse van Nijmegen het grootste en beroemdste wandelevenement ter wereld is!

Net als bij hardlopen is hier ook sprake van een warming-up en cooling-down. Het is natuurlijk niet zomaar wandelen, het is sportief wandelen! Door gebruik te maken van de elementen in de omgeving (heuvels, verschillende ondergronden) wordt de conditie op peil gebracht en gehouden.

Het is natuurlijk ook héél gezellig om in een groep samen te lopen. Ook het koffiemomentje na de training is een belangrijk onderdeel van het samen wandelen.

Een groot pluspunt om in clubverband te trainen is dat je je niet druk hoeft te maken over de route of over de tijd. Daar is de trainer voor. Hij stippelt zorgvuldig de route uit en hij houdt je in de gaten.

Er zijn momenteel 2 wandeltrainingen per week en wel op de zaterdagochtend en de woensdagochtend om 9.30 uur. Net als met hardlopen wordt er in het weekend een ‘duurwandeling’ gedaan en op woensdag is er meer ruimte en aandacht voor oefeningen en tempowisselingen, dus een soort intervaltraining voor wandelaars.