Hardlopen beginners

Cursus hardlopen beginners

Wanneer je begint met de beginnerscursus hardlopen van de Nijmeegse Funrunners hoef je zelf totaal nog geen loopervaring te hebben. We beginnen echt bij 0.

De cursus duurt ongeveer 12 weken, met 2 trainingen per week. De eerste les bestaat vooral uit een gedegen warming-up en loopscholing. Hier wordt de looptechniek goed aangeleerd. De trainers hebben oog voor de kleinste details en corrigeren deze al in het begin, zodat je later blessurevrij kunt hardlopen. Een goed begin is het halve werk!

De ‘kern’, het daadwerkelijk hardlopen, wordt volgens schema langzaamaan opgebouwd. In het begin een minuutje hardlopen, dan weer wandelen. Toch zul je versteld staan hoe snel je lichaam went aan de meerdere minuutjes hardlopen. Het is heel fijn om zelf niet de tijd en parcours in de gaten te hoeven houden. De trainer zorgt ervoor dat je, na de training, weer veilig en op tijd terug bent bij de startplek.

Natuurlijk leer je de andere cursisten gaandeweg goed kennen. Je zit immers in het zelfde schuitje. Er zijn al heel wat vriendschappen ontstaan tijdens de cursussen, waaruit maar weer blijkt dat het sociale aspect van samen hardlopen erg belangrijk is.

Na afloop van de beginnerscursus kun je minstens een half uur aaneengesloten hardlopen en ben je klaar om in de bestaande hardloopgroepen te worden opgenomen en lid te worden van de vereniging.